Vikten av bra fasadrenovering

Det rasade betongbitar i Jönköping under påsk, en inte så trevlig överraskning vilken kunde ha slutat i katastrof.

Det var Jönköpings Läns museums vägg som rasade och efter raset valde räddningstjänsten att spärra av vägen för att säkerställa att det var säkert att passera vid huset. Det var flera betongbitar som lossnade från väggen – detta trots att man nyligen gjorde en ordentlig renovering av huset.

Sprickor i betongen var anledningen till att husets fasad renoverades, man var helt enkelt rädd för rasrisk. En anonym person som har stor insikt i arbetet säger att det tog lång tid för kommunen att renovera väggen med sprickorna, och är förvånad över att det ramlade igen trots att väggen nu har renoverats. Att väggen faller gör ju att en självklart undrar vad själva problemet är – och om kommunen verkligen har gjort en ordentlig fasadrenovering? När en fasadrenovering görs – oavsett anledning – bör man anställda den bästa möjliga firma, för att säkerställa att det går rätt till. På http://fasadrenoveringstockholm.se/ hittar ni exempel på ett företag som alltid jobbar mot bästa resultat.

Några saker att ha i åtanken är du väljer renoverings-firma:

  1. Är företaget certifierade? Detta visas oftast på 1435591-hammare-och-spikföretagets sajt, du kan exempelvis kolla om de är finansiellt starka och AAA-ratade då det innebär att du som beställare kan räkna med att utfört arbete kommer hålla en hög kvalitet.
  2. Erbjuds garanti? De bästa bolagen säkerställer att deras arbete kommer att hålla och vågar därför erbjuda en garanti om någonting framöver skulle hända.
  3. Referenser! Referenser gör att du kan se tillbaka på tidigare arbeten, och känna dig ännu mer trygg i att bolaget vet vad de håller på med.

Dessa saker kan vara bra att ha i åtanke oavsett om det handlar om en stor fasadrenovering, en renovering av köket eller badrummet eller även om du enbart ska anlita en målare och platssättare. Fler bra tips inför renoveringen hittar du här.