Vad säger din inredning

Allt vi har runt omkring oss har fått inspiration av något. Och mycket hämtas från gamla sagor eller från naturen och dess krafter. Att veta vad vår inredning står för kan skapa ett extra lager av välbehag.

Den som inte säger att den väljer inredning först och främst med ögonen, den ljuger. Sedan handlar det om det praktiska, men då måste det se snyggt ut. Och då allt i våra ägor skapas för att fylla en funktion, men även för att tilltala våra ögon så är det spännande när man vet mer om vad de senaste trenderna betyder. På Lykka AB finner du köksredskap och övrigt till köket, och tar du en närmare titt så kommer du även där att finna spår av trender som smugit sig in. Men vad är det då för trender med symbolik som vi ska hålla utkik efter?

Håll koll på symbolerna

De hetaste trenderna just nu är de trender som går åt det lugna harmoniska hållet. Detta för att vi i större utsträckning lever i ett mer hektiskt liv där jobbet tar allt större del. I ett hem med harmoni så kan vi koppla av på ett bättre sätt. Och för att du ska kunna få större kunskap om vad du har i ditt hem, eller vad du köper hem kommer här en lista på populära inredningsdetaljer som har en speciell symbolik.

  • Den första och kanske minst otippade är en Buddha-staty. Denna symboliserar perfektion och när du placerar den ska den ha ryggen mot en vägg, fri från saker som tynger den samt ej vara placerad i ett badrum eller vänt mot väst.
  • Som dekoration har även påfågeln blivit otroligt populär. Antingen genom att ha fjädrar eller mönster som en påfågel på olika saker. Påfågeln står för odödlighet och förnyelse då den byter årligen sina fjädrar.
  • Korall symboliserar livskraft då man säger att den tar med sig kraften från havet in till oss.
  • Palmen – inte för att du ska ha en riktig palm, men en affisch eller lampa som liknar en palm står för seger och odödlighet.

För mer inspiration kan du besöka Formex i sommar! Och glöm inte att det inte är farligt med lite färg i hemmet utan tvärt om.