Tips om fönsterrenovering

Det finns en massa anledningar till att renovera sina fönster hemma, dels kan du sänka din energiförbrukning och dels kan du skapa ett lugnare hem eftersom att renoverade fönster gör hemmet mindre lyhört – och att byta eller renovera sina fönster är dessutom något man kan göra alldeles själv.

Att renovera fönster i sitt hem är en bra grej att göra då detta kan sänka ens energiförbrukning ganska rejält om man också ser till att se över en del andra saker som kan fixas till och tätas. Något som energimyndigheten tipsar om är hur man till exempel kan göra något så enkelt som att byta tätningslisterna på sina fönster och dörrar samt några andra småändringar i hemmet för att komma en ganska så bra bit på väg mot minskad energiförbrukning och där i längden även en sänk månadskostnad för sin el till exempel. Men självklart kan det ibland vara värt med större ingrepp, som att till exempel byta ut fönster och dörrar, eller i alla fall renovera dem ordentligt. Och att renovera fönster hemma kan man faktiskt göra själv, bara man har tålamod och är noggrann.

Så renoverar du fönster

Det går att renovera fönster själv, men det går också att kontakta en expert som kan hjälpa dig. Vad som kan vara smart är att till exempel anlita hantverkare när det är större saker med fönstren som behöver fixas, och göra själv om det är mindre saker. Är det till exempel bara kittning och målning som behöver göras på dina fönster är det något du kan göra själv, och hos Expressen hittar du en massa bra tips på saker att tänka på och steg för steg guide. Och ett annat tips är att läsa artikeln i Vestmanlands Läns Tidning om du bor området däromkring. Varför? Där finns nämligen byggnadsvårdaren Åsa Lindberg och hon handleder deltagare i just fönsterrenovering, eller hon gjorde under sommaren i alla fall. Och i tidningen finns ett helt reportage om detta att läsa.