Snygga fasader i små BRF:er

Fasadrenovering är viktigt och för den som vill att jobbet ska bli riktigt bra gjort krävs en bra entreprenör. Rucka inte på kvaliteten utan välj en rekommenderad firma som gör ett bra jobb. Det ska nämligen se schysst ut på ytan, men även under! Detta för att minska skador som kan bli betydligt dyrare. Har du en liten BRF kan det bli extra viktigt inom den närmsta tiden, experterna spår nämligen prisfall. Bankerna, däremot, tror inte vi har råd med det.

Att putsa fasaden på olika sätt har vi ju tidigare nämnt är mycket viktigt. Det är ju både för syns skull men faktiskt också för säkerhetens skull. Att det faller puts till marken kan vara nog så skadligt, men en dålig fasad läcker också in kyla på vintern och en massa fukt. Ordet fukt vet vi ju alla husägare är en mardröm, så ta det på stort allvar.

Vi kan visst renovera fasaden

Visst blir man lite irriterad på hur bankerna kör med bostadsmarknaden ibland? En vacker fasad på ett ståtligt hus borde attrahera många köpare. Nu spår experter ett prisras för små BRF:er eftersom bankerna är ovilliga att ge ut lån till ett sådant köp! Enligt artikeln rentav vägrar de. Bankerna menar att risken är större att ekonomin är dålig inom små BRF:er och att de därför inte klarar grundläggande saker som fasadrenoveringar och så vidare. Det här tycker jag är riktigt tråkiga nyheter, eftersom jag av erfarenhet vet att små BRF:er har en mycket mer intimt sammansatt grupp och att man därför mer aktivt jobbar på att ekonomin är välmående. Det är också enklare att ta sådana typer av beslut om man inte är för många som har skilda viljor:

Det är tusentals bostadsrätter som kan vara berörda. Enligt branschorganisationen Bostadsrätterna finns över 500 bostadsrättsföreningar landet runt, som har sex eller färre lägenheter – föreningar där köpare alltså löper stor risk att få nej till lån från bankerna. Svd.se

Nej, visst kan vi renovera fasaden. Att bo i en liten BRF har många fördelar, man slipper bråka om en massa saker och det blir bättre sammanhållning.