Renovera på sommar eller vinter?

En köksrenovering är, förutom badrumsrenovering, en av de största renoveringstyper vi gör i våra hem. Våtrumsarbetet måste man självklart anställa någon med våtrumslicens för att utföra men resterande moment kan man oftast, om man vill och inte har tummen mitt i handen det vill säga, fixa på egenhand med lite viljekraft och tålamod.
 
Person sätter upp kakel i köket

Att renovera själv eller ta hjälp av hantverkare

Ska man ge sig på renoveringsarbetet själv är det ofta skönast att göra detta under sommarens semesterveckor då det är varmt och man är långledig. Att kunna ha fönster och dörrar öppna, slänga ut bråte i trädgården, stå utomhus och arbeta och dessutom ha tid, inte bara på helger och kvällar, oavsett dag eller klockslag på grund av semester är sådant som verkligen underlättar den här typen av omfattande renovering.

Idag är det dock allt fler som väljer att anlita hantverkare eftersom man tack vare ROT-avdraget får arbetet, inte produkterna, hela femtio procent billigare. Om man anlitar professionell hjälp är det dock vanligast att man lägger renoveringen på vintern och kanske dessutom reser bort till värmen under veckorna som renoveringen pågår. Att lämna över ansvaret till kunniga personer och dessutom slippa leva i byggkaoset är något som många föredrar. Gå bara till en låssmed i Stockholm, eller i den stad du bor, och tryck upp ett par extranycklar så att hantverkarna kan komma och gå som de behöver när ni inte är hemma. Självklart ska hantverkare alltid kunna visa upp legitimation, F-skattesedel, försäkring som visar att de tar fullt ansvar för er bostad under tiden de arbetar där och så vidare.