Renovera köket smidigt och enkelt

En köksrenovering behöver inte innebära byggdamm och renoveringskaos. Med smart planering och ett smidigt sätt att kasta rivningsmaterialet, går renoveringen som en dans. Här följer några enkla tips på hur du går tillväga.

Innan du sätter igång med en köksrenovering gäller det att packa undan alla husgeråd och matvaror. Skydda även rummen som är närmast köket med skyddsplats för att undvika byggdamm. För att hålla ordning och reda i köket under renoveringen är en Big bag ett perfekt val. Med en Big bag är det enkelt att hela tiden kasta det utrivna byggmaterialet så att det inte ligger och skräpar i ditt hem.

Planera ditt drömkök

A,Cozy,Modern,Kitchen,Room,Interior,.3drenderFör att du ska bli nöjd med slutresultatet är det viktigt att du lägger ner tid på att hitta smarta lösningar för ditt kök. Fundera på hur du vill använda köket och ta fram en planlösning som kommer att fungera bra både vid vardag och fest.

Har du svårt att komma på idéer är det en bra idé att få inspiration från befintliga kök som du tycker om. Kanske hittar du en färgskala du inte hade tänkt på eller en smart förvaringslösning som passar i ditt kök?

Ha en tydlig tidsplan för renoveringen

Förutom att ha en Big Bag som byggmaterialet löpande slängs i är det också viktigt att ha en bra tidsplan för att undvika byggkaos. Om du ska göra köksrenoveringen på egen hand gäller det att planera in vilka dagar du ska arbeta med köket. Har du bara tid några timmar på helgen är risken stor att renoveringen drar ut på tiden. Välj hellre en vecka då du är ledig från jobbet så att du snabbt blir klar med köksrenoveringen. Om du anlitar hantverkare för renoveringen bör du se till så att ni är överens om vilka dagar arbetet ska ske och hur lång tid det kommer att ta.

Sist men inte minst bör du också planera för hur du ska laga mat under tiden som köksrenoveringen pågår. Ordna gärna en hörna i till exempel vardagsrummet med mikro och en kokplatta. Kanske kan du ha en lösning för att diska i badrummet? Ett annat alternativ är förstås att beställa hämtmat eller äta ute under renoveringen.