Öka bostadens värde med köksrenovering

Funderar du på att renovera köket men är inte säker på hur du ska få råd att göra det? Har du tänkt att sälja din bostad och vill ha ett så högt försäljningspris som möjligt? I denna artikel går vi igenom hur du får ett nytt kök som ökar värdet på ditt hem.

Att renovera ett kök så att det når modern standard kräver ofta en totalrenovering. Nya köksstommar, vitvaror, golv och kakel kostar en del i inköp. Även arbetskostnaden för att göra om köket brukar utgöra en stor kostnad. Eftersom ett kök i toppskick kan höja värdet på bostaden är det ändå möjligt att tjäna pengar på en köksrenovering. För att få råd kan det därför löna sig att ta ett lån från nordax.se med bra villkor. Tänk på att läsa det finstilta när du lånar och lägga upp en tydlig återbetalningsplan.

Fixa köket bra investering

Köket är ett rum som brukar löna sig extra mycket att renovera inför en försäljning. Det beror på att denna typ av renoveringsprojekt tar tid och kräver en större investering av kapital. Många potentiella köpare som går på en visning önskar sig ett fräscht kök så att de bara kan flytta in utan att behöva starta en renovering.

Välj rätt inredningsstil i köket

När du renoverar köket för att öka värdet på bostaden gäller det att tänka på vad köparna vill ha. Den vanligaste rekommendationen från mäklare är att välja ljusa och neutrala färger i kök och övriga rum. Undvik att följa en aktuell inredningstrend eftersom den riskerar att bli omodern inom kort. Försök istället att få till en allmän look som så många köpare som möjligt kan identifiera sig med.

Tips vid köksrenoveringen

  • Gör en totalrenovering så att köket ser nytt och fräscht ut.
  • Välj ett lån med bra villkor för att få råd med renoveringen.
  • Ljusa och neutrala färger på skåp och kakel lockar flest köpare.

När köket är renoverat och övriga ytskikt fixade gäller det också att snygga till bostaden inför visningen. Det finns många enkla knep som kan hjälpa till att höja värdet såsom att rensa och städa ordentligt. Även homestyling brukar rekommenderas av mäklare.