Modernt men gammaldagst

Att renovera hemma har verkligen blivit allt mer populärt. Idag väljer dessutom många att sköta sina renoveringar på egen hand. Även om det ofta tar lite längre tid så tycker många att det är värt det på grund av att det ofta blir billigare än att anlita hantverkare. Dessutom är det faktiskt väldigt roligt att ha ett eget projekt att sysselsätta sig med.

Gammalt fast nytt

Shabby Chic är en inredningsstil som idag är väldigt populär. Inredningsstilen Shabby Chic innebär att hemmet har en gammal, romantiskt och lantlig inredningsstil även om många saker i hemmet faktiskt är nya. Mycket vitt, trä, spröjsade fönster och pastellfärgade blommor förekommer ofta i hem som inreds efter den här stilen. Även ett nytt och modernt hem kan få en lantlig och gammaldags känsla med rätt medel. Att byta ut hemmets fönster mot klassiskt vackra och spröjsade fönster från Ekstrand till exempel är ett bra steg i rätt riktning. Att dessutom måla sina trämöbler vita och sedan medvetet ge dem den slitna vintage-looken, genom att med sandpapper slipa av färgen på ett sätt som gör att möblerna ser naturligt slitna ut, är ett annat tips. Snirkliga ramar och vackra guldspeglar förstärker dessutom den romantiska känslan i hemmet. Slipa dina trä- eller parkettgolv och betsa dem sedan med vit bets, häng upp ett par skira, vita gardiner, låt några kuddar med virkade kuddöverdrag pryda din soffa och fyll dina glasvaser med ljusrosa rosor.

Second hand

Självklart behöver inte alla möbler och prydnader vara nya och sedan behandlade för att se gamla ut. Ett tips är att gå till second hand-butiker eller auktioner för att hitta begagnade godbitar med den rätta lant-känslan. På stadsmissionen och andra second hand-butiker kan du ofta hitta gamla vackra ramar, speglar, vaser, klockor, ljusstakar och annat som ger ditt hem en vacker Shabby Chic-stil.