Lantlig inredning i köket

Köken blickar alltmer bakåt i tiden medan resten av våra rum får en futuristisk look, vi släpper shabby chic-inredningen för tillfället och satsar helhjärtat på färger och nya former. Köket strävar dock mot äldre tider och våra hem kan locka fram gamla minnen när det gäller breda plankor till bord och en vintage inredning.

Våra kök är oftast vita och ljusa, det är bara formerna och beslagen som ändrar utseende. Vi lämnar de moderna blanka köken och går tillbaka till breda plankor, gråa detaljer och den äggvita färgen på luckor som också har vackert inarbetade detaljer. Stråkorgar, stora lampfötter med böljande detaljer och stilen vintage i ny tappning på tyger. I köket vill vi ha äldre modeller på keramik, både på krukor, uppläggningsfat och kannor för att ge en genuin 1800-talskänsla.

Vi inreder gammalt med nytt

Designers anammar den stilen som så många tagit till sig och Tine K Home på Blackballoon.se ger oss den äldre stilen med nya inredningsprylar. Sittdynorna påminner om något som skulle finnas i Madicken på junibackens hem men är helt nya och handgjorda idag. De erbjuder en blandning av urnor från Marocko och skandinaviska tyger. En perfekt balans mellan svart och vitt, allt det som behövs för att få det perfekta mångkulturinspirerade kök med en känsla av vintage. Tänk på detta när du inreder köket:

  • Köket skall vara en plats där ni i lugn och ro startar dagen med en frukost, det måste vara ett praktiskt kök.
  • Använd inte för mörka färger då kök lätt kan kännas smutsigt och klottrigt om det är för mycket färger och prylar.
  • Plocka ut era favoritdetaljer och visa upp dessa, kanske den vackra ljuskronan som tidigare varit föråldrad eller ljusstakarna som kan vara något för stora men otroligt vackra.