Köksgolv i betong

Är man i tankarna att renovera sitt kök och lägga in ett nytt köksgolv bör man fundera en del på vilket material man vill göra golvet i. De olika typerna av köksgolv har givetvis olika fördelar såväl som mindre bra egenskaper. Valet bör avgöras baserat på vad som passar ens egna behov bäst men även vilken stil det är man vill komma åt. Betong är materialet som ska tas upp lite närmare i denna text. Betong hör till keramiska golv precis som köksgolv av klinker eller sten.

En av de absolut största fördelarna med att ha ett köksgolv i betong är att det är slitstarkt och dessutom lätt att sköta om. Ett betonggolv behöver inte speciellt mycket omvårdnad i ett kök, i motsats till de materialen som är mer känsliga mot exempelvis vatten. Rent stilmässigt ger betong en mer rustik känsla vilket kan passa in i ett lantligt kök eller i ett kök där man vill lyfta fram den naturliga känslan och stilen.

Vad man bör komma ihåg är att golvet är väldigt hårt att gå på, vilket kan vara ett minus om man har småbarn eller bara strävar efter att skapa en mjukare känsla. Ett golv i betong känns ofta även kallt att gå på, vilket kan byggas bort med att man installerar golvvärme under vilket de keramiska golven är väldigt lämpliga för.