Husmorsknep för ett väldoftande hem

Vill du undvika att dränka ditt hem i kemiska rengöringsmedel för att bli av med dålig lukt och välja ett mer miljövänligt alternativ istället? Det finns en hel del husmorsknep för att få bukt med just dålig lukt i ett hem. Läs vidare för att veta mer.

Tro det eller ej, men det fanns faktiskt en tid då vi inte hade rengöringsmedel som doftade starkt och fick hemmet att dofta nystädat så fort vi hade städat lite. Bristen på starkt doftande rengöringsmedel betydde dock inte att hemmet var mindre rent, utan snarare att man använde sig av en annan process för att göra hemmet rent och fint. Att ta bort dålig lukt går att göra på flera sätt och det beror så klart också på vad lukten beror på. Inget hem luktar illa utan anledning, så börja med att leta efter orsaken till den dåliga lukten. Kanske behöver du tömma kattlådan? Gå ut med soporna? Har du en mögelost i kylskåpet som får hela huset att stinka så fort du öppnar kylen eller är det kanske ett dåligt avlopp som luktar någonstans?

Husmorsknepen som bekämpar kriget mot odören

Om du inte vet vad det är som luktar i ditt hem, men ändå känner att det är någon form av odör som möter dig i hallen när du kommer hem, finns det en del saker du kan testa och se om det hjälper. Börja med att öppna ett fönster. Dålig ventilation gör att hemmet luktar illa. Vädra dina sängkläder eller byt dom. Unkna eller ofräscha sängkläder luktar också illa, vilket man kanske inte tänker på. Titta också efter mögel i hemmet. Mögel luktar och är ingen uppenbar orsak till odör.

Ta ytterligare hjälp av husmorsknepen mot odören

Det finns ett par saker du kan använda dig av för att sprida väldoft i hemmet, förutom att eliminera orsaken till den dåliga lukten. Du kan exempelvis hälla en deciliter ättika med vatten i muggar och placera ut runt om i hemmet. Ättikan sägs suga upp den dåliga lukten. Ett liknande tips är att lägga citronskivor i en skål med vatten på ett bord eller lägga en citronskiva i ett illaluktande kylskåp. Är du mer romantiskt lagd kan du köpa en väldoftande bukett rosor och sätta på bordet istället.

Prova dig fram och lycka till!