Funktionellt, smart och snyggt kök

kök och blommaDet finns många självklara saker som kan vara lätta att glömma samtidigt som det kanske inte alltid är helt lätt att få sig en helhetsbild om hur man vill ha det i drömköket. Det bästa köket är funktionellt och passar ens egen smak, samtidigt som det ska finnas bra utrustning och tillbehör att jobba med. 

Att ha ett komplett, funktionellt och snyggt kök är mångas dröm, och det handlar om att få till den där perfekta balansen mellan inredning och utrustning för att lyckas. Det är dessutom viktigt att veta vad man vill ha och bra att ha lite koll på trender.

Måste ha – utrustning

Det finns gott om onödig utrustning och tillbehör till köket som lätt hamnar i köksskåpen och lådor och sedan bara ligger där. Men det finns flera självklara om mindre självklara saker som du bara måste ha i köket. Några av de mer självklara grejerna är salt- och pepparkvarn, en riktigt bra stekpanna, kastruller i olika storlekar, diverse träredskap och en stor stekspade. Men mindre självklara saker som verkligen är fördelaktiga att ha i köket är tillbehör till dryck. Skaffa en riktigt bra vinöppnare, kapsylöppnare eller kanske en karaff på vinbutiken.nu så slipper du fråga grannen efter lån hela tiden.

Inredning

Det är ganska dyrt att fixa till sitt kök, men det finns en del budgettips att ge. Istället för att fixa ett helt nytt kök kan man till exempel måla om eller byta ut skåpluckor, byta knoppar och fräscha upp bänkskivan genom slipning eller färg, läs mer. Man ska hela tiden tänka förvaring och arbetsytor när man planerar sitt kök, dock kan det lätt bli sterilt. Genom ha ytor av trä, mjuka färger, detaljer av koppar, sköna sittmöbler, mattor, gardiner och kanske tapet i köket kan man få till en mysig känsla, skriver Sköna Hem. Det finns mycket inspiration att få och trenderna varierar från år till år och såhär skriver Expressen om årets trender:

”Den stora trenden just nu är att skapa en personlig prägel i köket. Bland annat genom att blanda gammalt och nytt eller att välja en kulör som man tycker om och jobbar med olika nyanser, det är populärt just nu. Eller att man färgkoordinerar köket med exempelvis väggkulören.”