Förläng säsongen med värmeisolerade fönster

Vi är nog många som drömmer om att åtnjuta en skörd trattkantareller och koka in sylter i sommarstugan på höstkvisten. Men ärligt talat, drar det inte? Och så höjer man temperaturen på elementen och vips kommer den där hemska elräkningen som, ja, ett brev på posten. Här tänkte jag därför tipsa om PVC-fönster!

Lantkök i all ära, men en lyckad inredning handlar om att ta det bästa från alla stilar. Och fördelen med moderna fönsterlösningar är ju faktiskt att man sparar en hel del energi, tack vare deras värmeisolering. Jag tycker absolut inte man ska göra avkall på sina inredningsintressen, så det som oroade mig (men inte Ragnar) var att PVC-fönster inte var lika fina som de där klassiska träfönstren vi är vana vid. Det här är tydligen en vanlig myt! På drutex-fönster.se finns faktiskt olika alternativ som är väl anpassade för olika stilar och hustyper!

Spara el och slipp ständig underhållning

Det som helt klart talar för PVC-fönster är ju att jag kan förlänga vistelsen i stugan ordentligt utan att det behöver pressa upp mina elkostnader (läs mer om hur du håller nere på elkostnaderna här!). Dessutom håller de för de där riktigt varma soldagarna när det i andra fall skulle bli outhärdligt att vistas i ett rum.

Fler väljer PVC idag tack vare att det både är billigt och håller längre. Dessutom behöver de inte underhållas lika mycket som de klassiska fönstren. Såhär skriver man i magazin24.se:

”Ett träfönster kräver mer skötsel. Efter ungefär fem år bör man kontrollera fönstrets karmar och efter tio år kan det vara dags att behandla fönstret, medan pvc-fönster inte kräver lika mycket utan går att torka av och det ser fint ut länge.”

Det finns en till fördel och det är faktiskt ljudisoleringen. Bor du nära vägen, eller som min syster – nära en jaktstuga, kan det vara skönt med den ljuddämpande effekten som PVC-fönstren erbjuder. Så slipper du bygga en mur som bullerskydd!