Enkla knep för ett lantligare hem

Att bo på landet kräver ganska mycket av en människa. Dels måste man ha en relativt god framförhållning när det gäller det mesta, disciplin som gör att man går upp väldigt mycket tidigare på morgnarna för att hinna ta sig till arbetet i tid, planera veckans mat i god tid, storhandla och mycket annat. Planering och framförhållning är A och O om man är bosatt på den riktiga landsbygden. Det här fungerar såklart inte alls för alla typer av personligheter. Även då inte alla människor är ämnade att bo på landet så är det många som föredrar att inreda hemmet med den lantliga inredningsstilen även om man bor mitt i city.

Landet i staden

För de som bor mitt i centrum men ändå vill ha en lite mer gammaldags och lantlig känsla på hemmet finns det många knep att ta till. Ett tips är att inreda med gamla vintage-möbler, alternativt ”slita” sina möbler med sandpapper. Trämöbler som stolar och bord kan man enkelt måla eller betsa i brunt eller vitt och sedan slipa lite lätt med sandpapper för att framkalla en gammaldags och sliten känsla.

Trägolv och spröjsade fönster är andra saker som ger en mer lantlig känsla i hemmet. Att byta kök till något mindre modernt är också ett bra sätt att skapa den rätta looken och stilen. Något så enkelt som att byta ut skåpluckor och kakel samt inredningsartiklar som gardiner, vaser etcetera skapar snabbt en känsla av att vara på landet.

I SvD Bostad hittar man spännande och inspirerande artiklar om vanliga människors inredningsstilar och bilder på hur de har det hemma. Kocken Pontus förklarar sin dragning till den lantliga stilen:

–Överlag föredrar jag den lantliga stilen framför ett mer designat och opersonligt hem, det ¬måste kännas att det bor någon i huset.