Drömköket kan nås om man sparar

Många är det som drömmer om att göra om sitt kök, men det kan kosta mer eller mindre och det är inte alltid som man vet hur man ska få ihop pengar till renoveringen. I dag skriver vi om hur man kan tänka för att spara pengar till upprustningen samt till annat som kan vara kul att göra om i hemmet.

 

HuslånFör det första, det är bra att jämföra en hel massa innan bestämmer sig för vilken bank man ska välja och ta ett eventuellt lån hos, samt spara pengar. Via https://www.zmarta.se/ blir denna process mycket enklare.

I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur man sparar smart. Artikel bjuder på flera olika sätt att spara pengar på, som gärna får och kan kombineras för bättre effekt. Dels kan man smygspara genom att öppna ett särskilt konto för boräntor och amorteringar och där föra över ett belopp varje månad. Andra spartyper är att de pengar som du kan avvara i minst fem till tio år kan man placera på börsen i fonder eller aktier, som historiskt har bättre avkastning än sparkonton. En gammal, trygg klassiker är annars att månadsspara som går att kombinera med fondsparande.

 

Olika sätt att spara pengar på

Det är lättare att spara ihop till drömköket om man har en god lön, men detta kan ske även om man tänker smart. I Aftonbladet kan vi läsa om hur man lätt kan spara in pengar genom att göra matlådor i stället för att äta ute, spara in på inköp av prylar och kläder, dra in på tv-kanaler, byta el- och försäkringsleverantörer samt spara i aktier. Viktigast är att lägga undan pengar varje månad, i stället för att slentrianmässigt köpa saker som man inte behöver eller kosta på sig dyra middagar ute varje helg. Sedan behöver man ju inte ge avkall på livets goda helt och hållet.

 

Inte bara är ett hem med ett stort kök en bra samlingsplats, det är även en plats där man pratar igenom vad som hänt under dagen, där barn kan sitta och göra sina läxor samt en varm och mysig plats med förhoppningsvis god mat. Vid köksbordet kan man även lära sitt barn grunderna i att spara samt gå igenom sina egna avtal med olika bolag och förnya de som man tycker drar i väg för mycket. Mer om detta och hur man kan spara till sitt barn, kan man läsa om här.