Drömköket – ingen lätt sak

Att bestämma hur man ska designa sitt kök är ingen lätt sak, vi har alla olika preferensramar och om man är två som ska bestämma så kan det lätt bli en konflikt. En trend som kom för ett par år sen var att alla kök skulle se ut precis som traditionella lantkök. Den tiden kan man säga är förbi, och kvar står personer med sina gamla kök. Tipset för många kan vara att skaffa ett tidlöst kök som står sig i många år. Det ultimata drömköket låter som något självklart, men det är däremot helt individuellt.

ett kök med funktionalitetVad man föredrar i ett kök är helt individuellt och är svårt att tillämpa på en person med ett behov. Köket är för många centralt och allt från funktionalitet till form kan skilja sig kraftigt emellan. När man väljer sitt kök så har man många delar som ska klicka och när det gäller att välja typen av hem. Det vanligaste valet som det faller på är den vita färgen, de flesta väljer vita luckor och väljer att byta i beslag och konturer.

Valet och kvalet

Valet ligger i färger, material, lucksorter, handtag, bänkskivor och mycket mer. Det man behöver titta på för att kunna välja det perfekta köket är:

  • Färgen som båda parter kan leva med kanske inte är den som båda verkligen vill ha, men i slutändan kan det bli minst lika bra, det gäller bara att mötas halvvägs.
  • Material kan handla mycket om funktionalitet och hållbarhet, en bänkskiva i trä måste underhållas och vid nått tillfälle ska det behandlas för att behålla sin fräsch-het. En skiva av rostfritt stål är inte alltid att föredra för den som söker ett hemtrevligt och varmt kök men är alldeles perfekt för den som vill ha ett funktionellt, stryktåligt och rent kök.
  • Tidslösheten kan vara praktisk för den som önskar att få ha sitt kök en längre tid utan att behöva byta ut och uppdatera.
  • Hitta inspiration för köket hos 99kok.se hitta exempelvis snygga kök från Interhem som har en tidslös design med rak och stilren design. Funktionalitet är det fokus på och just för att hitta det perfekta köket som man letar efter så är det en bra idé att få se köken kompletta och på bild för att till slut kunna bestämma sig.