Behöver du inredningsinspiration?

Att renovera hemma kan vara tillfredsställande, men när köksluckorna är bytta, hatthyllorna rivna och badrummet omkaklat så kommer du till den svåra biten – att inreda.

7457373-stuffed-animal-giraffe-at-homeOm du någon gång renoverat hemma så vet du att det är viktigt att tänka på både det ena och det andra. Till exempel har vi tidigare tagit upp det här med skyddande arbetskläder och säkerhetsaspekter som man måste ha under ett renoveringsprojekt, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. Dessutom måste man också ha huvudet med sig hela tiden då det gäller att ha fokus så att det blir rätt mått och vinklar när man river och bygger nytt. Så när man väl kommer till inredningsbiten av renoveringen, som faktiskt är den roligare biten, kan det vara svårt att hitta inspiration och det då blir istället inredningen den svåraste biten.

Här hittar du inredningsinspiration

På nätet finns det mängder av inredningstips och det kan ta tid att söka fram en sajt och sedan bläddra sig fram till det man själv är intresserad av. Därför är det tur att det finns sajter som samlar all typ av inspiration och tips på en och samma plats, så som exempelvis den senaste jätten inom sociala medier, nämligen Pinterest. Där kan användarna själva lägga upp sina bilder och ta del av samt dela vidare andras bilder. Men det bästa är att allt publiceras i olika kategorier vilket gör det enkelt att navigera på sajten. Och i år har en av de hetaste trenderna stavats DIY vilket utläses Do It Yourself (eller Gör Det Själv som det blir på svenska) och består av en rad olika knep och knåp inom allt möjligt som man kan tillverka själv – däribland inredningsförslag, egna möbler och inredningsdetaljer. Dessutom är tydligen vi svenskar väldigt bra på att utnyttja sajten vilket gjort att Pinterest fått upp ögonen för Sverige. Såhär säger Matt Crystal som är ansvarig för Pinterests internationella expansion i ett pressmeddelande.

– Pinterest har alltid utvecklats utifrån användarnas feedback. Svenska användare, eller “pinners”, har visat sig vara särskilt aktiva och engagerade. Därför är det naturligt för oss att jobba tillsammans med dem för att kunna göra deras användarupplevelse ännu bättre […]